____________________________________________________________________________
BAZAT E MAKE UP ARTIST
____________________________________________________________________________
Slider

Bazat e make up artist

INFORMACION

Në këtë kurs, ajo që ka më shumë rëndësi është që të keni një ide të qartë për profilin e make-up artist që dëshironi të ndiqni, e më pas do t’ju prezantojmë me praktikën profesionale. Kursi do t’ju prezantojë me botën e artit të grimit, gjithashtu do të mësoni dhe grimin për nuse.

Kursi fillon me :

 • Hyrje në artin e grimit
 • Profil pune për grimier
 • Detyrat e përgjithshme të punës
 • Fillimi
 • “Mjetet” e marketimit

Orjentimi për praktikën profesionale :

 • Prezantimi me produktet e grimit
 • Prezantimi me furçat e grimit
 • Emrat dhe funksionet për secilën nga furçat e grimit
 • Furçat më të mira të “Ardi Borova Salon/Academy”
 • Praktikat e higjenës në grim
 • Ruajtja dhe transportimi i produkteve kozmetike

Më pas, do të vijojmë më principet bazë të artit të grimit. Do të mësoni mbi llojet e lëkurave, format e fytyrës, teoritë e ngjyrave, produktet e grimit, problemet e lëkurës, ngjyrat dhe tonet e lëkurës, kombinimi, ndriçimi dhe bazat e aplikimit të grimit.

Pikat kyç të këtij nivel kursi janë :

 • Përgatijet e grimit – gjithçka mbi pastrimin e lëkurës deri tek aplikimi i fondatinës
 • Ç’rregullimet e zakonshme të fytyrës dhe përzgjedhja e grimit të përshtatshëm
 • Reagimet e ndryshme të fytyrës dhe si t’i shmangim ato
 • Emocionet e ngjyrave
 • Ngjyra e lëkurës dhe nëntonet e saj
 • Modele për përzgjedhjen e ngjyrave për lyerjen e syve
 • Format e fytyrave

Aplikimet bazë të grimit :

 • Si të bësh një grim të plotë nga dhënia e formës vetullës deri tek konturimi i buzëve
 • Cilët mjete dhe produkte grimi të përdorni dhe ku
 • Si të ndërveproni me klientin në një formë profesionale

Teknikat e heqjes së grimit :

 • Gjithçka mbi produktet e ndryshme të heqjes së grimit
 • Si të hiqet grimi në zona të ndryshme të fytyrës

Fokusimi në Korigjimet e Fytyrës :

 • Si të ndërhyni në dëmtime të lëkurës
 • Gjithçka mbi korrektimin dhe mbulimin
 • Si të testoni me sukses ngjyrën e fondatinës
 • Principet e ngjyrave për praktikën e korigjimit të grimit
 • Si të mbulohen dëmtimet dhe probleme te lëkurës
 • Manierizmat me klientë që kanë lëkurë të kushtëzuar
 • Si të theksohen dhe konturohen zona të caktuara të fytyrës për t’i bërë më të dukshme dhe për të rritur përmasat
 • Teknikat korigjuese për zona kyç të fytyrës
 • Korigjime të zakonshme

Grimi për lëkura të rritura (mature) :

 • Si të përshtasni teknikat e aplikimit të grimit për lëkura të maturuara
 • Si të theksohen, të bëhen më të dukshme tipare të fytyrës tek klientët e rritur

Në këtë nivel të kursit ju do të praktikoni disa nga pamjet më të zakonshme të artit të grimit, siç është grimi për paradite, mbrëmje, sezonal dhe dritëhijet e syve. Do të merrni pjesë në sesione pune më klietnë specifik, si meshkujt dhe adoleshentët dhe do të mësoni bazat e marrëdhënies më klientin.

Aplikimi i grimit përgjatë paradites dhe mbrëmje :

 • Krijimi i një grimi bazë për paradite
 • Transformimi i një grimi paraditeje në një grim për mbrëmje

Grimi për sezone dhe klientë specifik :

 • Sezonet e modës së ngjyrave dhe trendeve në grim
 • Ndryshimet sezonale
 • Grimi për meshkuj
 • Grimi për adoleshent
 • Grimi përgjatë shtatëzanisë

Grimi për meshkuj :

 • Krijimi i një look-u sa më natyral për meshkuj
 • Te tregoheni të kujdesshëm me klientë që nuk janë mësuar të përdorin grimin

Puna me klientë :

 • Të prezantuarit e vetes në mënyrë profesionale
 • Kapërcimi i kundërshtimeve të klientit
 • Ndërtimi i rrjeteve bashkëpunuese dhe negocimet
 • Ndërtimi i komunikimit për ndërhyrjet e nevojshme

Ofrojmë kurse individuale (specializimi) duke përzgjedhur në program atë çfarë kërkohet nga parukieri/studenti. Për më tepër informacion ju lutemi të na kontaktoni!

+355 4 2270967

+355 68 2026118

+355697636666

ose

Regjistrohuni për të mësuar tendencat e fundit nga Ardi Borova!

Behuni pjese e komunitetit tone global me qasje eksluzive ne oferta speciale, lajme dhe ngjarje te fundit.